İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Senetler Ne Kadar Sağlıklı


Senetler Ne Kadar Sağlıklı

Senetler insanlar için oldukça önemlidir. Çünkü Kredi kartlarının dışında, bazı kurum ve kuruluşlardan herhangi bir şey satın aldığımız veya adımıza düzenlenecek olan senetlerin al

Senet Almadan önce lütfen konuyu okuyun

Senetler insanlar için oldukça önemlidir. Çünkü Kredi kartlarının dışında, bazı kurum ve kuruluşlardan herhangi bir şey satın aldığımız veya adımıza düzenlenecek olan senetlerin altına imzamızı atarız. Senet Borç demektir. Belli bir kuralları ve belli bir geçerlilik süresi vardır. Bütün bunlar göz önüne alındığı zaman,eğer birine karşı senet imzalamış yada size karşı senet kullanmış iseler, bunun geçerlilik süresini kesinlikle bilmeniz gerekir.

 
Senet Ne Kadar Geçerlidir?

Gelelim sorumuza. İmzalanan ve adınıza göre düzenlenmiş olan bir senet’i, kanunlara göre işlemezseniz eğer “3 Yıl Geçerlilik Süresi” vardır. 3 Yıl içinde Senette yazan borcu ve diğer şartları alma hakkınız vardır. Eğer 3 yılı geçerse Senet süresi, bu sefer geçerliliğini kaybetmiş olur. Böyle bir durumda ise “ İcra Müdürlüklerine” başvuru yapılması gerekir. İcra müdürlüğü de aslında bu konuda pek bir şey yapamaz. Çünkü düzenlenen ve kesilen Senetlerin belli bir süresi olur. 3 Yıl büyük bir zaman dilimidir. Bunun içinde 3 yıl içinde Senetleri iyi bir biçimde işlemeniz ve takip etmeniz gerekiyor.
 

Senet ve Geçerlilik Şartları Nelerdir?

Senetlerin belir bir süresi vardır. Bu süreleri aştığınız zaman işlenmesi geçersiz olur. Geçerlilik şartlarına baktığımız zaman;


Senet İsminin yer alması            

Senet düzenlemeleri yapılırken, bunun içinde kesinlikle Senet isminin geçmesi gerekiyor.

 

Belirli bir bedel olmalı              

Düzenlenen senetlerde belirli bir bedelin olması şarttır. Yani adınıza senet düzenleniyorsa, orada zamanlara bağlı olarak ödenecek tutar “ TL” bazında yazması gerekiyor.

Kayıtsız ve Şartsız Ödeme                  

Ödenecek rakamların havale yada direk elden ödemelerde “ Kayıtsız-Şartsız” olması ilkesi yer alır. Kural olarak bu gereklidir. Şartsız bir biçimde, yani ödeyememe, gecikme gibi durumlarda ,paranın eksik yatması gibi ilkelerde bahane aranmaz.

Lehdarın Adı ve Soyadı                      

Yapılan senette, paranın kime ve ne şekilde ödeneceğine dair kesin bilgiler.

Keşidecinin İmzası

Muhatabın adı ve soyadı                    

Kambiyo senetlerde özellikler, borcu ödeyecek kişinin adı ve unvanı gibi bilgilere kesinlikle yer verilmeli.                           

Tanzim Tarihi


Senet üzerinde Sonradan Yapılan Değişiklikler Yasal mı?


Senet üzerinde herhangi bir değişiklik yapmak yasal bir uygulama değildir. Hatta bu durum anlaşıldığı taktirde "Evrakta sahtecilik" duruma girer. Senet imzalandığı anda bir kopyası mutlaka alınması gerekir. Senette doldurulması gereken her yeri doldurmanız gerekiyor. Ödeme tarihini boş bırakmak, ödeme rakamını boş bırakmak vb gibi alanlar boş olduğunda ve birde kopya alınmadığında büyük sorunlar meydana gelebilir. 

Evrakta sahtecilik bu gibi senette boş yazılan yerlerin alacaklı tarafından kendi amaçlarına göre doldurulması ve bu değişikliğin ispat edilebilmesi ile ortaya çıkar. Şayet senet kopyası yoksa ve bazı alanları boş bıraktıysanız ve alacaklı kendi amaçlarına göre doldurmuş olabilir. Bunu ispat edemezseniz borçda yükümlü olmak zorunda kalırsınız.

Senedin Kesilmesi durumu da evrakta sahteciliğe girer. Senet üzerinde yazılmış olan bazı ibareleri silmek, değiştirmek, kesmek gibi değişikliklerde dava sebebidir.




Kaynak:Emlakdanismanlari.com
hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman