İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konut Kredisi Faizleri Düşecek Mi Baran Emlak

Yakın zamanda banka kredisi çekerek gayrimenkul alacak olanların merak ettikleri konuların başında konut kredilerinin düşüp düşmeyeceği gelmektedir. Her ne kadar kredi faiz oranları sonradan tekrar yapılandırılabiliyor olsa da insanlar alırken iyi araştırıp, piyasanın nabzını iyi tutarak uygun oranla kredi kullanmak istemektedirler. 2017 yılı Ocak ayına baktığımızda geçtiğimiz aylara kıyasla oranlar düşmüş olsa da önümüzdeki aylarda uzmanların beklentileri neler yazımızda detaylı bir şekilde inceleyelim.


Bankaların faiz oranlarını düşürmesinde en büyük paylardan birisi Cumhurbaşkanı tarafından yapılan faiz indirimi çağrılarıdır. Ülkenin en yetkili makamından gelen çağrıya şüphesiz kayıtsız kalmak olmazdı ve kayıtsız kalınmadı da. OHAL durumunun güncel olarak uzatılması sebebiyle devam ettiğini herkes biliyor. Uzmanlara göre OHAL durumunun sona ermesinden hemen sonra konut kredilerinde bir miktar daha düşüş bekleniyor. Uzmanlar ayrıca kontur kredilerindeki düşüşün Suriye sorununda aşama kat edilmesi sonrasında, işsizlik oranlarının düşmesi sonrasında da devam edeceğini beklemektedir.


Yazımızın başında belirttiğimiz gibi insanlar yüksek oranla konut kredisi çekerlerken düştüğünde yeniden yapılandırma ihtimallerine güveniyor olsalar da bu durum her zaman istenildiği gibi sonuç vermediği için buna güvenerek hareket edilmesi tavsiye edilmemektedir. Bazı bankalar yüksek orandan kredi kullanımı sonrasında müşterilerinin kredi faiz oranlarının düşmesi sonrasında yapılandırma isteklerine olumlu yanıt vermemektedir. Her ne kadar bunun yasal olup olmadığı, mevzuata uygun olup olmadığı başka konularda tartışılacak olsa da bu gibi durumlarla karşılaşmamak için piyasanın iyi koklanması gerekmektedir.


Yıllar öncesinde temelden girilerek kısa süre sonra bitecek olan daireleri uygun fiyatlı alabilme durumu büyük çoğunlukla günümüzde bitmiştir. Özellikle insanların kredi çekerek yaptıkları bu eylem daire bittiğinde sattıklarında kısa sürede kar etmelerine bile olanak sağlarken günümüzde inşaat sektöründe ufak firmalar haricinde nakit sıkıntısı çekilmiyor olması ortadaki rantın kalkmasına neden olmuştur. Bu yüzden kredi faiz oranlarını incelemeden temelden ev alarak kara geçme hayalleri kurulmamalıdır.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman