İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İkinci el konut pazarı büyüyecek

2016 yılında ikinci el gayrimenkul pazarında ciddi büyüme beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Birinci eldeki konut arzı artarak devam ediyor ama ikinci elde daha yüksek oranlı artış var. 2016’da, ikinci el konutlarda ciddi hareket bekliyoruz” dedi.

Türkiye’deki büyümesini artan bir hızla sürdüren ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık devi ERA yöneticileri; Türkiye’deki yatırımlarını, hedeflerini ve sektörü anlatmak üzere gayrimenkul basını ile bir araya geldi. ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ve ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda özellikle ikinci el konut piyasasının geleceği masaya yatırıldı.
Türkiye’de toplam 1 milyon 250 bin gayrimenkul alım satım işlemi yapıldığını söyleyen Can Ekşioğlu, bu işlemlerin, 5 milyar dolarlık gayrimenkul satış hacmine karşılık geldiğini söyledi. Bu yıl ikinci el konutlara çok ciddi talep beklendiğinin altını çizen Ekşioğlu “Birinci eldeki konut arzı artarak devam ediyor ama ikinci ele daha yüksek oranla artış var. Burada yabancıların da payı var. Yabancıların payı giderek artıyor. Potansiyel çok yüksek, yabancıya 15-20 bin konut satışı Türkiye için önemli bir rakam değil. İngiliz, Alman ve Ruslar’ın güneyde alımları devam ediyor. 2016’daki beklentiler, kurumsal yatırımcı girişi, yabancıların ilgisi ikinci eli daha da popüler hale getirecek” diye konuştu.

İran pazarı büyük potansiyel
Türkiye’de yılda 600 bin konutun el değiştirdiğine dikkat çeken Mustafa Baygan da bu yıl, bu rakamın çok üzerine çıkılacağını ifade etti. İkinci elin tercih edilmesinin nedenlerinin başında pazarlık yapma sürecinin geldiğini belirten Baygan, “Birinci el arzı adetsel olarak düşmüş olabilir, ikinci el bu yüzden daha revaçta. Şehir merkezinde yer kalmadı, gelişim akslara doğru kayıyor. İran da müthiş bir pazar Türkiye için, orayı unutmamak gerekiyor. Daha önce Türkiye’den ev alan İranlılar’ın iki yıl içinde tekrar alım yapması bekleniyor. 2 milyon turist geliyor İran’dan, önemli bir ülke olacak Türkiye için. İranlılar’ın gayrimenkul yatırımı yapan kitlesinin yüzde 40’ı konut alımı için gelecek. 1.5 milyon konut satışını zorlayabiliriz 2016’da. Çin’in beklendiği kadar kötü sonuçlar vermemesi, seçim atmosferinin geride kalması, Güneydoğu’daki acıların geride kalacak olma beklentisi 2016’ının iyi bir olmasına neden olacak” diye konuştu.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman