İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Haciz Şerh ve İpotekli Gayrimenkuller Satılabilir mi

Bir mala tapuda hacz şerhi konulduğunda artık onun haczi caiz olur. İcra müdürlüğü tarafından bu mala el konulmakta ve alacağın tahsil edilebilmesi için mal satışa çıkarılmaktadır.


Haciz Şerh ve İpotekli Gayrimenkuller Satılabilir mi?

İpotek; bir borca karşı alacaklıya verilen teminatı ifade eder. Bankalardan kredi kullanırken genelde ipotekli krediler daha düşük faiz oranlarına sahip olduğu için kredi çekenler tarafından tercih edilmektedir. 

Haciz ise alacağını tahsil edemeyen kurumların borçlusunun gayrimenkulüne hukuki yaptırımlar ile icra daireleri aracılığı ile koyduğu şerhtir. Bir mala tapuda hacz şerhi konulduğunda artık onun haczi caiz olur. İcra müdürlüğü tarafından bu mala el konulmakta ve alacağın tahsil edilebilmesi için mal satışa çıkarılmaktadır.

İpotekli veya hacizli tapuları satabilmek için;

Borcu kapatarak ipoteği kaldırabilir böylece tapuyu devredebilirsiniz.
Bankayı devre dışı bırakarak alıcı ve satıcı arasında bir anlaşmada bulunabilir ve borcu gayrimenkulün yeni sahibine devredebilirsiniz.
İpoteğin devrini sağlamak için banka ile görüşerek eski krediyi kapatıp gayrimenkulün yeni sahibi üzerine yeni bir kredi açarak yeni tapuya ipotek koydurabilirsiniz.

Alım satım işlemi sırasında tapuda yer alan herhangi bir haciz veya ipoteği gayrimenkulün alıcısı durumundaki kişi kabul etmeden satış işlemi gerçekleşmez. Eğer bu durumda bir malı satın almayı planlıyorsanız borcun güncel durumunu öğrenmeden işleme girişmemeli ve toplam borç miktarını satış bedelinden düşürmelisiniz. Yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta bu konuda tek sorumlu malın yeni sahibi olmaktadır.

Eğer gayrimenkul üzerinde kamu haczi var ise bu haciz kaldırılmadığı müddetçe tapuda işlem yapılamaz. Mal alınamaz, satılamaz, üzerinde yeni haklar tesis edilemez. Öncelikle devlete olan borç ödenmelidir.


Sorununuz Daha farklı ise lütfen konu altından yorumlayın size yardımcı olmaya çalışacağız

Kaynak:Emlakdanismanlari.com

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman