İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Ev Alamayanlara Büyük Kolaylık

Ev Alamayanlara Büyük Kolaylık

Artan arsa fiyatları, işçilik fiyatlarında yaşanan yükselmeler ev maliyetlerinin artmasına neden olduğu için evlerin fiyatlarında sürekli bir artış gözlenmektedir. Dönemsel olarak taleplerin düşmesiyle beraber fiyatlarda ufak azalmalar görülse de yıllara detaylı bir şekilde bakıldığında fiyatlarda genellikle artış olduğu ortaya çıkmaktadır. Fiyatların sürekli artması ev sahibi olma hayali kuran insanların sürekli hayallerini ertelemesine neden olmakta ve bu süreç kısır bir döngü içerisinde devam etmektedir. İnsanlar ev alma hayallerini erteledikçe ev fiyatları arttığından hayaller her zaman bir başka bahara ertelenmektedir. 


Fakat koşan ev fiyatlarının bir noktasından yakalayarak yatırım yapmak isteyen kişiler için geçtiğimiz günlerde gelen yasal düzenlemeler ilaç gibi geldi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan düzenlemeler Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde gerçekleştirilmiştir. Düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayınlanmasından hemen sonra yürürlüğe girmesi akabinde belediyelerin, TOKİ'nin, İller Bankası'nın ve bu kuruluşlara bağlı olan ortaklıkların yapmış olduğu bağımsız bölümler bundan sonra gayrimenkul yatırım portföyü dâhilinde yer alabilecek.


Yapılan düzenlemeyi daha basit haliyle anlatacak olursak; bahsedilen şirketlerin ve ortaklıklarının yapmış olduğu evlerde bundan sonra evlerin tamamının haricinde bir bölümünü, çeyreğini veya yarısını satın alabileceksiniz. Evin bir bölümüne yetecek kadar birikiminizi değerlendirmek amacıyla ilgili şirketlerden satın alma işlemi gerçekleştirerek daha sonra ekonomik anlamda güç kazandığınızda evin size ait olmayan kısımlarını da satın alabilirsiniz. Öncelikle TOKİ tarafından uygulanması beklenen süreçte kişiler için hesaplama metrekare üzerinden yapılacak. Alım sonrasında verilecek olan sertifikalar aracılığıyla Borsa İstanbul üzerinden işlem yapılabilecek. Proje bitiminde veya bitmeden önce evdeki sahip olduğunuz alanı arttırma imkânınız olabileceği gibi elinizdeki alanın satışını da gerçekleştirebilirsiniz. İstenildiği zaman satışı gerçekleştirilebilen fon sisteminin mülklerde uygulanabilmesi için projelerin ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Fonlar vergide büyük avantajlar sağladığı ve herhangi bir durumda haczinin gerçekleştirilemediği için yapmış oldukları tasarrufları gayrimenkulde değerlendirmek isteyenler tarafından yoğun bir talep olacağa benziyor.


hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman