İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Yabancı yatırımcının kriteri huzur

Ülkemizde yabancılara yapılan konut satışı 2015 yılında 2014’e göre %20 artarken, konunun uzmanları bu artışın bölge ülkelerindeki savaş, terör, ekonomik nedenler gibi kriterler göz önüne alınarak 2016’da da devam edeceğini belirtiyor.

Ülkemizde yabancılara konut satışı TÜİK verilerine göre 2015 yılında 2014’e göre %20 artarak, 18 bin’den 22 bin 830’a yükseldi. Bu rakamın yarısından fazlasını Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya ve İngiltere vatandaşlarına yönelik satışlar oluşturdu. Türkiye’nin önde gelen Gayrimenkul firmalarından Century 21 Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, yabancıların Türkiye’de konuta ilgisinin 2016 yılında da artarak devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Türkiye’nin özellikle savaş, ekonomik nedenler ve doğal güzellikler gibi çeşitli kriterlerin dikkate alınmasıyla konut alımı konusunda ilgi gördüğünü ifade eden Uzel şunları söyledi: “2015’te ülkemizde en çok 4 bin 228 adet ile Iraklıların konut alımı yaptığını görüyoruz. Bu durum bize Iraklıların savaş ve terör olaylarının yoğun bir şekilde devam etmesinden dolayı ülkelerini terk etmeye devam ettiklerini gösteriyor. Iraklılar’ı Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya vatandaşları takip ediyor. Bu da demek oluyor ki; yabancılar sadece terör olayları ve savaştan kaçmak için değil, aynı zamanda ülkemizin doğal güzellikleri ve ekonomik sebeplerle Türkiye’de konut sahibi olmayı tercih ediyorlar.”
İstanbul yoğun talep görüyor
Century 21 Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, yabancıların sadece tatil amaçlı konut alımı yapmadıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Yabancılara geçen yıl satılan 22 bin 830 konutun 7 bin 493’ü İstanbul, 6 bin 72’si Antalya ve bin 501’i Bursa’da bulunuyor. Trabzon’da da 778 konutla bir önceki yıla göre %246’lık artış söz konusu. Bu rakamlar bize yabancıların konut alımında sadece tatil kriterini kullanmadığını, bölge seçimini kendilerine yeni ve huzurlu bir yaşam sunan bölgelerden yana yaptıklarını ortaya koyuyor.”

2016’da da artış sürecek
Yabancıların 2016 yılında da Türkiye’de ko

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman