İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

‘Sektör bu yıl yüzde 20 büyür’

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, emlak sektörünün 2016 yılında yüzde 20 büyüyeceğini söyledi.

2015’i yüzde 10 büyüme ile tamamlayan emlak sektörü 2016 için yüzde 20 büyüme hedefliyor. Bu anlamda 2016 Eylem Planı önemli görülüyor. Planda yer alan konut kredi faizlerini indirme ve peşinat için birikim yapanlara devlet yardımı yapma adımları ile hedefin yakalanabileceği vurgulanıyor.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, bu adımların önemli olduğuna işaret ederek “Artı yeni konut satışlarında KDV oranının indirilmesi bir diğer talebimiz. Bütün bunlar ile sektörün satış adedi 1 milyon 500 bini, büyüme oranı yüzde 20’yi bulur” dedi.

Yabancıya satışın ihracat kalemi sayılmasının ele alındığını anlatan Taş, şunları ifade etti:

“Bu, müteahhitlerin Türkiye projelerini dışa daha çok tanıtabilmesinin ve satabilmesinin ciddi anlamda önünü açar. Bu olduğu takdirde 2016’da yabancı yatırımcılara satış adedi de ciddi oranda artacaktır. Yabancı yatırımcıya ortalama 20 bin adet satış yapıldı. Böyle bir imkan getirilirse 100 binleri bulacağı kanaatindeyim.”

Fiyatlara da değinen Taş, şöyle devam etti:

“2015 yüzde 20 fiyat artışı ile kapandı. Ve bu, fiyat artışı ve adetler yüzde 1,20 gibi bir faizin oranının bulunduğu bir dönemde oldu. Biz 2016 itibari ile faizin 0,75-0,85 bandına gerileyeceğini öngörüyoruz. Nakitle dönen alanın bu şekilde kredi ile dönmeye başlaması, hem satış adetlerine ciddi artış getirecek hem de emlağı daha da çekici bir yatırım kanalı yapacaktır. Dolayısıyla ben 2016’da 1 milyon 500 bine yakın bir gayrimenkul satışının olacağını tahmin ediyorum.”

Ayrıca Coldwell Banker’in 2016 hedeflerini ilan eden Taş, 2015’e 55 büro ile başlayıp 96 büro ve 850 emlak danışmanına erişerek tamamladıklarını bildirdi. Göklan Taş, “Geçen seneyi yüzde 100’e yakın bir büyüme ile bitirdik. Dünya gayrimenkul danışmanlık markaları içinde 2,5 senede Türkiye’de ikinci konuma geldik. 2016 sonunda hedefimiz 200 ofise ve 2 bin gayrimenkul danışmanına erişmek. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilk sırada yer almak” açıklamalarında bulundu.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman