İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kredi Çekmek İçin Gerekli Belgeler/baran emlak

Konut kredisi insanların gayrimenkul alabilmek için sık tercih ettikleri bir ödeme yöntemi olsa da insanların hayatları boyunca ortalama bir veya iki defa yaşadıkları bir durum olduğu için aşamaları hakkında pek bilgi sahibi olmamaları normaldir. Her ne kadar her bankanın bazen birbirinden ayrılan prosedürleri olsa da bu yazımızda genel anlamda konut kredisi çekme aşamaları ve gerekli evraklar hakkında detaylar vereceğiz. Konut kredisi çekebilmek için satın alacağınız evi bulmuş olmanız ve bu evin kredi çekebilmeye uygun olması gerekmektedir. Satın alacağınız evin krediye uygun olup olmadığının bilgisini siz araştırsanız da resmi yollarla eksper tarafından tekrar değerleme yapılacaktır.


Satın alacağınız evde konut kredisi kullanabilmek için evin hisse tapulu olmaması gerekmektedir. Hisse tapu hakkında önceki yazımızda detaylı bilgiler paylaşmıştık. Satın alacağınız evin üzerinde ipotek olmaması, müstakil ev veya villa olması durumunda arsa tapusunun olması ve inşaatı devam eden bir ev olması halinde ise % 80 kısmının resmi olarak tamamlanmış olması gerekmektedir. Bazen firmalar tarafından bankalar ile anlaşma yapılması neticesinde proje aşamasında dahi konut kredisi kullandırılabilmektedir. Bahsettiğimiz şartların sağlanması sonrasında evi alacak kişi seçeceği bankanın herhangi bir şubesinde evin tapusu, kat mülkiyeti belgesi ile konut kredisi başvurusunda bulunabilecektir.


Evi alacak olan yanı konut kredisi çekmek isteyen kişinin kimliği ve fotokopisi, az önce bahsettiğimiz gibi alınacak olan evin tapusu ve evi satacak olan kişinin kimlik fotokopisine banka kanalında ihtiyaç duyulmaktadır. Bankanın sizden teminat istemeden önce ilk olarak gelir durumunuza bakacağını unutmamalısınız. Bordrolu çalışan olmanız durumunda maaş bordronuz, serbest meslek sahibi olmanız durumunda ise meslek kuruluşunuza ait üyelik belgesi banka tarafından istenebilmektedir. Bunların haricinde bir şirkete ortaklığınızın olması durumunda ortak olduğunuzu gösteren belgeler veya ticari sicil gazetenizin fotokopisi banka tarafından istenecektir. Tüm bu belgelerle birlikte Konut Kredisi Başvuru Formu doldurulması ardından konut kredisi çekebilmek için resmi işlemler başlatılmış olacaktır

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman