İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Dövizdeki Dalgalanma Konuta Yatırımı Arttırıyor

Dolar ile Euro’da devam eden dalgalanma konut ve arsa yatırımına yönelimi arttırıyor. Emlak danışmanlık şirketi Realty-TR’nin CEO’su Fatih Elibol, konutun karlı bir yatırım olduğuna işaret ediyor.

Elibol, “Yatırımcılar acele etmemeli. 2015’te yatırım yapmaya veya emlak almaya niyetlenenler, kur ve kimi ülkelerin ekonomik sorunlarına bağlı olarak birikimlerini atıl tuttu. Ama gerek talepler gerek ilgi oranı temel alındığında 2016’da emlak yatırımlarının yüzde 15-20 oranında artacağı görülüyor. Öte yandan 1 sene sonra yatırımın miktarına bağlı olarak yüzde 20-30 oranında kara geçtiği görülüyor. “ uyarılarında bulunuyor.

Elibol, bu aralar İstanbul’un ilgi odağı olduğunu anlatıyor ve şunları belirtiyor:

“İstanbul umutların şehridir. İstanbul senelerdir pek çok faktör nedeniyle yatırımcıların baş şehri olmuştur. Umut ediyorum çevre ve imar yapılandırma faaliyetleri ile bu ilimiz daha çok yatırımcıya hitap edecektir.

2016 için köyden göç edenlerin tercih edeceği yerler Esenyurt ve Beylikdüzü tarafları olacaktır. Yine aynı bölgeler büyük yapılarla konumlanıp konut yatırımı için uygundur. Bu bölgede 150 bin lira bütçeli yatırımcı için de, 500 bin lira bütçeli yatırımcı için de konutlar bulunmaktadır. Daha konforlu bölgelerde konut tercih eden yatırımcılar için ise Avrupa Yakası’nda BeşiktaşSarıyer ve Mecidiyeköy 400 bin lira ila 750 bin liraya konut satışlarının yoğunlaşacağı yerlerdir. Anadolu Yakası’nda Kadıköy ve Ataşehir 200 bin lira ila 800 bin lira bütçeli yatırımcılara hitap edecektir.”

Yabancılara konut satışına da değinen Elibol, şöyle devam ediyor:

“Türkiye yabancı yatırımcı için çekici. Dört mevsimli ender ülkelerden biriyiz. Ülkemizin her bir yerinde rahat ve huzurlu bir köşe bulunabilir. Bunu bilen yatırımcı, senede 1-2 defa gelse dahi ülkemizde konutunun olmasından yana.

Satışın ne oranda yapılacağı konusu, yatırımcının net kararı ve uygun yönlendirme ve hizmeti vermekle orantılı olarak şekillenecektir. Yabancı yatırımlar adına 2016 tahminimiz 8-10 milyar dolar seviyesinde bir nakit sirkülasyonunun olacağıdır. Yabancılar ülkemize geliyor. Rusya, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İspanya’dan ülkemizde oturmak için konut alanlar var. 2015’te yapılan satışlar evvelki senelere göre daha iyiydi. 2016’da da artışa devam edecek ve daha çok satış yapılacaktır. Arap ülkelerinin yatırımcıları da 2016’da yoğun olarak ülkemizde görülecektir.”

Yabancıların konut ya da ticari satışında tapu devrinde sorunlar ile karşı karşıya kaldığından söz eden Elibol, şu ifadeleri kullanıyor:

“Devir için 45 gün bekleme gerekiyor. Ama bunun dışında bir sorun yok. Son dönemde yapılan hukuki yenilikler ile daha evvel Türkiye’den konut almayan ülkelerden de talep geliyor. Konut alan yabancılar ile ilgili herhangi bir ikilem veya ayrım da yok. Her ülkede uygulanan kurallar Türkiye’de de uygulanıyor. Konut alım sonrası vize, ilk 6 ay oturum vizesi, sonra 1 sene ve akabinde şekillenmektedir. Ülkemizdeabancıların konut ya da ticari satışında tapu devrinde sorunlar ile karşı karşıya kaldığından söz eden Elibol, şu ifadeleri kullanıyor:

“Devir için 45 gün bekleme gerekiyor. Ama bunun dışında bir sorun yok. Son dönemde yapılan hukuki yenilikler ile daha evvel Türkiye’den konut almayan ülkelerden de talep geliyor. Konut alan yabancılar ile ilgili herhangi bir ikilem veya ayrım da yok. Her ülkede uygulanan kurallar Türkiye’de de uygulanıyor. Konut alım sonrası vize, ilk 6 ay oturum vizesi, sonra 1 sene ve akabinde şekillenmektedir. Ülkemizde kalınan bu dönemde kanunlara uygun davranan hiçbir yabancının sorunla karşı karşıya kalması söz konusu değildir. “

Realty-TR CEO’su, Türkiye’nin hem sanayii hem şehir yapılandırma faaliyeti ile dış yatırımcıların tercihi olduğunu dile getiriyor.

Fatih Elibol, “Ülkemiz, büyük illerimiz tercih edilebilir faktörleri nedeniyle yabancı yatırımcıların ilgisini çektiği gibi çekecektir. Bu nedenle bu sektörde faaliyet yürüten firmaların devleti ardında görmesi başarılı olmaları adına önemli rol oynayacaktır. “ diye ekliyor.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman