İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Apartmanın ortak elektrik ve su gideri

Apartmanımız 12 daire, dört dükkandan müteşekkildir. Dükkanlardan ikisi kasaptır. Bunlar ısınma ihtiyacı bulunmadığı gerekçesi ile yakıt parası ödememekte, kapıcı, ortak elektrik ve su parasına da katılmak istememektedirler. Bunların durumu nedir? M. Y. – İstanbul

Bağımsız bölüm malikleri, ortak tesislerden yararlanmadıkları veya yararlanma ihtiyacı bulunmadığı iddiası ile ortak giderlere katılmaktan kaçınamaz. Dükkanların durumu itibariyle kapıcı kullanmadığı, kasap olmaları nedeni ile de ısınma ihtiyacı bulunmadığı iddiası ile bahsettiğiniz ortak giderlere katılmaktan kaçınamaz. Bu genel kural.

Özel haller de var
Örneğin, binanın ısınma projesine göre bu yerlere ısınma sistemi kurulmamış ise yakıt giderine katılmazlar. Ancak dikkat edin, projesinde ısınma sistemi bulunup da radyatörleri kendileri sökmüş veya iptal etmişse yine yakıt giderine katılacaklardır.
Yakıt dışındaki giderler için ise yönetim planına bakacaksınız. Bazı hallerde yönetim planında dükkanlar, bazı masraflardan muaf tutulmuşlardır. Örneğin kapıcı, örneğin asansör. Şayet yönetim planında muaf tutulmuşlarsa ödemeyecekler, yönetim planında bir açıklık yoksa masraflara katılacaklardır.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman Satılık Daire

Eryaman kiralık daire

Eryaman da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Ankara Eryaman'da satılık daire

Eryaman kiralık

Eryaman emlak
Eryaman Satılık
Baran Emlak Eryaman